Ballina Debate

Menaxhimi efektiv ndryshe është ushtrim i sovranitetit!

Driton Tali

Siç dihet KSAK menaxhoi ato 8200 hektarët, të cilat dikush po kërkon ti falen Malit të Zi.

Asnjëherë nuk pati ankesë apo ndonjë padi nga Mali i Zi pse KSAK e ushtronte sovranitetin në atë territor ashtu siç nuk pati ankesa apo padi bie fjala pse KSAK-ja ushtronte sovranitet në Prishtinë apo Gjilan etj.

Që d.m.th. se ai kufi (delimitim) ishte i vullnetshëm – jo i dhunshëm.

Krahasimi me komunat veriore siç po thonë disa se “edhe Serbia po e ushtron menaxhimin efektiv atje” nuk qëndron.

Sepse jo që nuk është pajtuar Republika e Kosovës, por asnjë institucion ndërkombëtar valid me atë menaxhim të Serbisë.

Pra, Serbia atje “ushtron menaxhim efektiv ilegal dhe të dhunshëm”. Thënë ndryshe për këtë Delimitim nuk ka as pajtim e as marrëveshje.

That’s all folks!

Shpërndaje:
Loading...

Lajme të ngjashme