Home Shkencë Archive by category Teknologji

Teknologji

Teknologji

Vdekja e papritur e internetit

Ju mund të mos më njihni mua apo edhe kompaninë time ‘LivePerson’, por sigurisht keni përdorur shpikjen time. Në vitin 1995, unë zbulova teknologjinë e bashkëbisedimit (chat) që shfaqen në faqet e internetit. Sot, më shumë se 18 mijë kompani në mbarë botën, duke përfshirë edhe markat e njohura
Teknologji

Kosova me kodin telefonik +383 edhe në WhatsApp

Pas Viber-it, edhe në WhatsApp numrave telefonik nga Kosova do t’u ndërrohet prefiksi në +383. Kodi zyrtar telefonik i Kosovës +383, tashmë ka filluar të hyjë në funksion në disa nga aplikacionet mobil. Së fundmi, një njohje të kodit shtetëror të Kosovës e ka bërë edhe aplikacioni Viber. Tutje numrat e telefonit nga Kosova mund […]
Teknologji

Hetimi / Ndryshimet “TOP SECRET” që po planifikon Facebook

Çfarë do të paralajmërojë Mark Zuckerberg këtë javë ? Që prej një muaji themeluesi Facebook anunçon nga llogaria e tij personale ndryshime të mëdha në politikat editorial të platformës së tij. Këto ndryshime që godasin si ndëshkime hyjnore prekin algoritmet që organizojnë faqen kryesore (ose newsfeed ne anglisht),  ku 2,1 miliardë përdorues parakalojnë tekstet, fotot,
Teknologji

Projekt për zhvillimin e kapaciteteve inovative në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme

Në Maqedoni për herë të parë do të përpunohet dhe lansohet aplikacion i cili do t’i informojë kompanitë për ofertën dhe kërkesën e teknologjive inovative në nivel botëror, si dhe shpërblim kombëtar për kompanitë më të mira inovative. Aplikacioni është pjesë e aktiviteteve të planifikuara me projektin që fillon sot për përmirësim të konkurrencës së […]
Teknologji

Miliarderi e çon veturën e tij në Mars

Themeluesi i Tesla, Elon Musk ka postuar në rrjetet sociale një animacion mahnitës, duke zbuluar se si ai do të nisë sot makinën e tij elektrike drejt planetit Mars, teksa ajo qëndron në bordin e raketës SpaceX, më e fuqishmja e prodhuar ndonjëherë në histori. në botë. Miliarderi, i cili është CEO i kompanisë SpaceX […]