Home Archive by category Shkencë

Shkencë

Kronikë

“Viktima zgjati duart të prekte gruan e pronarit të picerisë”, dëshmitarët rrëfejnë krimin në Divjakë

Dëshmitarë të vrasjes në fshatin Goriçaj të Divjakës thanë se shkak i acarimit të situatës u bë sjellja e viktimës, Judmir Stambolliu në lokal. Pasi kishte ngacmuar me fjalë bashkëshorten e pronarit, Petrit Toromëni, viktima zgjati duart ta prekte atë. Duket se Stabolliu ka qenë nën efektet e alkolit, kur kreu këtë veprim që ka […]
Kronikë

Pranon fajësinë për 76 kilogramë drogë

Njëri nga të akuzuarit për narkotikë pranoi fajësinë, ndërsa katër të tjerët kundërshtuan aktakuzën. Teki Bokshi, avokati i të akuzuarit Ukë Gjini tregoi në Gjykatën e Gjakovës se i mbrojturi i tij do ta pranojë fajësinë. “Unë së bashku në marrëveshje me të mbrojturin tim dhe kolegun tim avokatin Nikë Shala, jemi marrë vesh që […]
Teknologji

Facebook sjell risin më të fundit

Facebook sapo ka prezantuar risin e fundit në treg. Thuajse të gjithë e kemi përdorur aplikacionin e saj të njohur “Poke”, por tashmë ky ngacmim do ketë disa kuptime. Nëpërmjet opsionit “Poke” tashmë ju mund t’ju përcillni miqve tuaj një përqafime, një përshëndetje, apo edhe një shkelje syri. Për të përfituar nga opsionet e reja […]
Teknologji

Ngadalësohet kërkesa për iPhone X?

Analistët kanë raportuar rritje të fortë për iPhone X, por kjo është kundërshtuar nga raportet si dhe nga disa burime të afërta me zinxhirin e furnizimit të komponentëve të telefonit të ri. Lansimi është kufizuar nga mungesa e komponentëve të vështira për t’u prodhuar, koha e dërgesës shpejt u shtua deri në 4-5 javë. Rendimenti […]