Home Nacionale Archive by category Maqedonia

Maqedonia

Ballina Maqedonia

Emërpushtimet “serioze” të Nimicit dhe kundërpërgjigja më serioze shqiptare!

Në median “shqipfolëse” ALSAT-M që hesht MEMORANDUMIN shqiptar, kishte dalë L.Ferckovski të fërkojë duart nga zgjidhja e mundshme dhe si “më serioze” e emrit duke zgjedhur dy nga emërpushtimet si Maqedonia Veriore (që vjen me thënë Bullgari juglindore) dhe Gorna Makedonija (që vjen me thënë emërpushtim dhe emërsllavizim mbi ILIRIDËN ose Maqedoninë
Ballina Maqedonia

Memorandumi shqiptar: Të papranueshëm emrat Maqedoni veriore, e epërme dhe e Vardarit! Opsion Maqedonia e re dhe e Shkupit

Deklaratë e Grupit punues për hartimin e Memorandumit shqiptar për kontestin e emrit Grupi i punës i intelektualëve shqiptar për hartimin e Memorandumit rreth emrit të Maqedonisë, në takimin e sotëm mori këto qëndrime: Emrat që janë shtruar në negociata nga ndërmjetësi ndërkombëtar Metju Nimic, siç janë: • Republika e Maqedonisë Veriore; • Republika e […]
Maqedonia

« IN MEMORIAM » Abdilaqim Ademi, vizionari i politikës shqiptare në Maqedoni, i qoftë I lëhtë dheu i shqiptarisë

Si pasojë e një sëmundje të rëndë ndërruar jetë Abdilaqim Ademi, sekretari i përgjithshëm i BDI-së. Ai ishte njëri nga themeluesit e BDI-së, por ka ushtruar edhe funksione të larta shtetërore. Njeriu i cili ka qenë gjithnjë i hapur për mediat, gazetarët dhe opinionin gjatë kryerjes së detyrave të larta partiake e shtëtrore. Abdilaqim Ademi […]
Maqedonia

Dramë tjetër në Kodrën e Diellit: Humbin 4 persona nga Maqedonia dhe 2 nga Kosova, ja çka ndodhi

Pas gati shtatë-orësh në kërkim, MPB-ja ka përfunduar me sukses aksionin e shpëtimit në të cilën u gjetën gjashtë skiatorë që sot pasdite humbën në Kodrën e Diellit, njofton TetovaSot. “Sonte rreth orës 21 janë gjetur dhe janë shpëtuar gjashtë skiatorë që humbën sot në Kodrën e Diellit. Rreth orës 17. 30 në departamentin e […]
Lajmi Kryesor Maqedonia

Memorandumi shqiptar duhet t’i kontestojë të gjithë emrat e propozuar për Maqedoninë

Memorandumi nuk mund të mbetet pa efekt, përkundrazi: Në thelb, me memorandum kontestohen si jolegjitime për t’u deklaruar në emër të shqiptarëve pazarxhinjtë e tipit B. Osmani, gjer tek ministri i punëve të jashtme të Shqipërisë, Bushati. Nijazi Muhamedi Memorandumi shqiptar duhet t’i kontestojë të gjithë emrat e propozuar nga kryenegociatori për emrin e