Home Kulturë Archive by category Kuriozitete

Kuriozitete

Ballina Kuriozitete

“Udhëtari në kohë” thotë se vjen nga viti 5,000 – pretendon të ketë dëshmi fotografike për të ardhmen, të cilat nuk tregojnë lajme të mira për njerëzimin! (Video)

Një njeri që pretendon të jetë “udhëtar në kohë” thotë se ka prova fotografike nga viti 5000 – dhe ato prova janë një lajm jo i mirë për njerëzimin. Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për “udhëtarin në kohë”, të njohur vetëm si Edward, i cili ka zbuluar një pamje të hidhur në […]
Kuriozitete

Fshati ku të gjithë kanë shitur një veshkë (FOTO)

Fshati Hokse në Nepal është aq i varfër, sa që të gjithë banorët kanë shitur nga një veshkë. Për shkak të këtij fenomeni, Hokse tashmë quhet “fshati i veshkave” Në mënyrë periodike, fshati është vizituar nga trafikantë të organeve njerëzore, të cilët shfrytëzojnë nevojën për para të personave; i bindin ata që të udhëtojnë deri […]
Kuriozitete

Kafeneja ku modelet nudo shërbejnë kafe

Pronari i një kafeneje në Bangkok, Tajlandë po kërkonte një ide për ta bërë biznesin e tij të suksesshëm, në mënyrë që kafeteria e tij të kishte më shumë punë. Kështu, Prasong Runaakorn, pronari i Nina’s Coffe, vendosi që t’i përdorë dy modele të veshura vetëm me përparëse dhe take, me shpresën se do të […]
Kuriozitete

Deshifrohet enigma më e madhe arkeologjike

Shkencëtarët kanë arritur të deshifrojnë një shkrim 3200-vjeçar të shkruar mbi një pllakë guri, që ishte edhe një ndër misteret më të mëdha të arkeologjisë mesdhetare. Bëhet fjalë për një pllakë me një hapësire totale prej 29 metrash, e gjetur në vitin 1878 në një zonë arkeologjike në Turqinë e sotme. Origjinali i pllakës u […]