Home Archive by category Kulturë

Kulturë

Ballina Histori

FLET DHIMITËR FRANGU PËR GJERGJ KASTRIOTIN

(Heroi ma i madh i të gjitha kohëve, për veprat faktike që i kreu, Pisko) Nga Lush Palokaj Duke lexuar  Gjergj Kastriotin sipas autorit të lartpërmendur ngjanë sikurse vet të ishim bashkë në luftë në të gjitha ato beteja me guximtarin ma të madh të të gjitha kohëve. Lexuesi pa marrë parasysh identitetin  kombëtar nuk […]
Ballina Kuriozitete

“Udhëtari në kohë” thotë se vjen nga viti 5,000 – pretendon të ketë dëshmi fotografike për të ardhmen, të cilat nuk tregojnë lajme të mira për njerëzimin! (Video)

Një njeri që pretendon të jetë “udhëtar në kohë” thotë se ka prova fotografike nga viti 5000 – dhe ato prova janë një lajm jo i mirë për njerëzimin. Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për “udhëtarin në kohë”, të njohur vetëm si Edward, i cili ka zbuluar një pamje të hidhur në […]
Histori

Kur Rexhep Qosja u dekorua nga R. Serbisë (1975): Më e rëndësishmja është se shpërblimi jepet në shenjë të kryengritjes së popujve të Serbisë

Qosja me 10 Korrik 1975, pas marrjes së çmimit të RS të Serbisë,  ‘Rilindjes’ i tha:  “Shpërblimi i 7 Korrikut është shpërblimi më i madh dhe më autoritativ në Republikën Socialiste të Serbisë dhe, padyshim, i bën nder çdo laureati të tij. Vetë mund të jem posaçërisht i nderuar që më është dhënë ky shpërblim. […]