Home Archive by category Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi

Që nga 2008-a, asfalti prioritet i të gjitha Qeverive

Infrastruktura rrugore ka qenë top-prioritet i të gjitha qeverive të Kosovës, që nga shpallja e pavarësisë më 17 shkurt, 2008. Në gjithë territorin e Kosovës janë rreth 2045 kilometra rrugë, prej të cilave 95 për qind janë të asfaltuara. Vetëm nga viti 2008, kur Kosova ka shpallur pavarësinë, sipas të dhënave zyrtare, janë shtruar rreth […]
Ekonomi

E prodhon vetë rrymën, por detyrohet të paguajë

Gjimnazi, “Bedri Pejani”, në Pejë ka pesë vjet që prodhon energji elektrike përmes pllakave të vendosura mbi kulmin e shkollës me një donacion gjerman, në vlerë oprej 45 mijë eurosh. Këto pllaka diellore, siç tregojnë në gjimnaz prodhojnë 10.5 kilovat rrymë ripërtëritëse në orë, e cila derdhet në rrjetin elektrik të KEDS-it, shkruan sot “Koha […]
Ekonomi

Rritet çmimi i mishit, perimeve, sheqerit dhe cigares

Nga të dhënat e prezantuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovë në raportin ‘Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit (IHÇK), janar 2018’, për muajin janar 2018 ky indeks në vend është më i lartë për 0.2 për qind krahasuar me muajin dhjetor 2017. Sipas ASK-së, kjo është shpjeguar kryesisht me ngritjen e çmimeve të […]
Ekonomi

Pse Bitcoin është mashtrimi më i madh global i 20 viteve të fundit

Nga Vivek Wadhwa Profesor në Oxford University dhe Duke University Në fundin e viteve ’90, kapitalistët e Silicon Valley dhe bankierët e bankave të investimeve të qytetit të Nju Jorkut përdornin fraza si “kokërdhokë monetizues”, “palëvizshmëri” dhe “B2C”, për të justifikuar vlerësimet qesharake të kompanive të Internetit. Ata pretendonin se metodat tradicionale nuk ishin
Ekonomi

Telekomi drejt humnerës, 31 milionë euro humbje

Në një raport të brendshëm mbi ndërmarrjet publike, Qeveria e Kosovës ka alarmuar për gjendje të rëndë financiare në Telekomin e Kosovës Ndërmarrja e mbylli vitin 2016 me 31 milionë euro humbje dhe pati rënie të madhe të konsumatorëve. Ekspertët thonë se nëse nuk merren masa urgjente Telekomin e pret falimentimi. Telekomi i Kosovës (TK), […]