Home Debate Archive by category Analiza

Analiza

Analiza Ballina

Pi verë mos pi hashash (Sofizmi i hashashit)

Nga Blerta Haxhiaj Sofizmi i hashashit është i shumtë dhe i admirueshëm, duke u kujdesur për optimizmi si nga drejtuesit dhe efektivët që ajo transformon dëshirën në realizim. Ajo është e njëjtë, pa dyshim, në shumë raste të jetës të zakonshme. Nuk do të kishte asgjë të panatyrshme ku çdo njeri duke qenë përfaqësim simbolik […]
Analiza Ballina

Aspekte defektoze të punës së ish Komisionit Shtetëror për Shenjimin dhe Mirëmbajtjen e Kufirit Shtetëror!

Mandati i  ish “Komisionit  Shtetëror për Shënjimin dhe Mirëmbajtjen e Kufirit Shtetëror” (ish Komisioni  Shtetëror për Demarkacion) Shkruan: Prof.Dr.Riza Smaka Ish Komisioni   Shtetëror  ka qenë  formuar me Vendimin nr. 12- 67 të datës 21 mars 2012   dhe ,të njëjtit, iu ka  pasë  vazhduar mandati  me Vendimin nr. 05-28  të datës    08. 05. 2015  ,  ishte […]
Analiza

“Dreqi i madh” në Luginë të Preshevës!

Shkruan: Nehat Hyseni Pas bllokadës agresive të “njeriut të mirë” të Serbisë, siç e quan Presidenti Aleksandar Vuçiq kryetarin e APN-së, Shqiprim Arifin, më 25 prill 2017 në një konferencë për media në Leskovc, dhe të PDSH-së së Ragmi Mustafës, dmth autorit të “Zahvallnicës” (Mirënjohjes) ndaj Vuçiqit “për kontributin e tij ndaj shqiptarve të Luginës […]
Analiza

Shqipëria: Drejt lindjes apo perëndimit?  

Nga Frank Shkreli Në takimin e nivelit të lartë për Ballkanin Perëndimor organizuar nga “Miqtë e Europës” në Bruksel këtë javë, Kryeministri i Shqipërisë, z. Edi Rama u ankua se Evropa nuk po ngutet të anëtarësojë Shqipërinë në Bashkimin Evropian dhe  deklaroi se përveç integrimit në Bashkimin Evropian, për Shqipërinë dhe për Ballkanin, ka edhe […]
Analiza

Shqiptarët jetojnë në Evropë, e nuk janë evropianë!

Fadil Maloku Shoqëritë gjithandej shqiptare, prej filleve të erërave të demokratizimit janë infektuar aq shumë me zvetënimin e rolit të qytetarit aktiv, sa që sot pas gati dy dekadave të testimit të vetvetes për (pa)pjekurinë e tyre, kanë ardhur në një pozicion, sa absurd (sepse, kanë fituar përshtypje të gabuar, se janë në rrugë të […]
Analiza

Kërcnimet antishqiptare të APN-së së Arifit, si filialë e SNS-it të Vuçiqit në Preshevë

Shkruan: Nehat Hyseni Lugina e Preshevës është bërë arenë e tmerrëshme e trysnisë agresive të SNS-it të Aleksandar Vuçiqit dhe Qeverisë së Serbisë, me anë të “filialës” së vet, APN-së dhe Shqiprim Arifit, si kryetar i Masave të imponuara dhe të Dhunëshme në komunën e Preshevës. Imponimi antidemokratik e antiligjor i Shqiprim Arifit dhe mbështetja […]