Home Archive by category Uncategorized

Uncategorized

Kosova Uncategorized

UNMIK’u sqaron se si u hoq fletarrestimi i Interpolit ndaj Kryeministrit Haradinaj

UNMIK-u bën të ditur se në dhjetor të vitit 2016 i dërgoi Interpolit notën e autoriteteve të Kosovës, përmes së cilës kërkohej që fletarrestet ndaj 20 qytetarëve të Kosovës të mënjanohen, bën të ditur Tanjug. Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë në këtë mënyrë ndërmjetësoi mes Prishtinës dhe Interpolit në bazë të rolit që […]
Shëndetësi Uncategorized

Të rinjtë e varur nga telefonat e mençur mund të kenë çekuilibrim të trurit

Hulumtuesit në Korenë Jugore kanë përdorur spektroskopinë e rezonancës magnetike për të shikuar në kokët e të rinjve. Ata gjetën që kimia e trurit të të rinjve që ishin të varur nga telefonat e mençur dhe interneti ishin ndryshe nga moshatarët e tyre të pavarur nga këto pajisje. Varësia përcaktohej përmes pyetësorëve për internetin dhe […]
Uncategorized

Ex libris – Një poet krejt i veçantë

(Krenar Zejno: “Për në jug të gjërave kjo hartë virgjine shpalosur dheut gati të çelë botë”, poezi, Zenit editions, Tiranë – 2017, faqe 62, çmimi, 7 euro). ——————  Bajram Sefaj Si ngaherë që me ka renë rasti të “ngatërrohem” më akëcilin tekst të Krenar Zejnos, poet dhe botues nga Tirana, e nuk është që s’me […]