Home Archive by category Debate

Debate

Ballina Debate

PRESIDENT RUGOVA RA ISTOGU!

Këta janë shkaktarët real të shkatërrimit të LDK-së, këta janë shkatërruesit e Rugovizmit dhe të Elitës intelektuale në LDK, këta janë shkatërruesit e Degëve të LDK-së në Diasporë. Këta kanë ardhur arave në LDK, këta janë në krye të Misionit të UDB-ës dhe BIA-s Serbe. Këta ia falën tokën e
Debate Lajmi Kryesor

Thaçi propozoi moratorium për ngrirje të shpalljes së Pavarësisë për 20 vjet! HTH na turpëron të gjithëve

Në vitin 2003, atëherë kur pritej të shpallej Pavarësia e Kosovës dhe të ndalej politika rrënimtare e UNMIK-ut, Thaçi doli me idenë për moratorium, ngrirje të shpalljes së Pavarësisë për 20 vjet! Ishte kjo një shuplakë për të gjithë ata që donin ta shihnin Kosovën të pavarur, me organe e institucione vetjake! Këtë propozim e […]
Analiza Debate

A janë shqiptarët islamofobë?

Gani Mehmetaj Shqiptarët janë islamofobë. Shumicën i kap tmerri kur përmendet islami, shohin anash se mos e kanë në afërsi ndonjë arab a turk me çantë dore, u shmangen prekjeve me islamikë me mjekra e pa mjekra sikur ata ta kishin zhugën, kur flasin për këtë kolerë pëshpëritin nga frika se mos i përgjon ndonjë […]
Analiza Ballina

Demarkacionin e bënë kusht, Thaçi dhe Mustafa

Agim Vuniqi Demarkacionin e kane shnderruar si kriter te pakalueshem per liberalizimin e vizave Thaci dhe Mustafa “krye ne vete”, pa arritur nje koncensus te brendshem politik. Nenshkrimet e tyre pa fuqi te brendshme politike kane lekundur seriozisht raportet e besimit me feqinjet dhe partneret nderkombetare. Kriteri i vene nga BE-ja permes Komisioni evropian
Ballina Debate

“Maca në thes” në politikbërjen preshevare

Shkruan: Nehat Hyseni Në zgjedhjet e rregullta lokale të 24 prillit 2016 në komunën e Preshevës ndodhi “mrekullia” që befasoi jo vetëm shqiptarët e komunës së Preshevës, por dhe tërë Luginën e Prishtinën dhe Tiranën dhe mbarë opinionin shqiptarë dhe atë rajonal. Kjo “mrekulli”, ose si thonë hoxhallarët dhe mjekërroshat pantashkurtër dhe radikalistët vehabistë e […]
Analiza Ballina

“Makdonalizimi”  i politikes kosovare

Fadil Maloku Që në fillim më duhet ta sqarojë kontekstin e këtij titulli i cili në fakt ka të bëjë me proceset e shpejtuara nëpër të cilat po kalon shoqëria Kosovare, pra ashtu sikurse “Mcdonald’si,” që i referohet një tipi ushqimi që përdoret në situatat kur njeriu është në vrap me kohën ashtu që kjo […]